MENU

Contentspecialist/Copywriter (24-40 uur)

Aantrekkelijke content schrijven voor aansprekende klanten in de IT- en telecombranche

Wil jij als Contentspecialist/Copywriter content maken voor opdrachtgevers als Samsung, HP en KPN? Ben jij een schrijver in hart en nieren en weet jij als geen ander hoe je diverse doelgroepen met de juiste woorden aanspreekt en overtuigt? En werk je graag bij een marketingbureau waar ruimte is om jouw functie en ontwikkeling zelf vorm te geven? Lees dan snel verder!

MarketingXS laat bedrijven in de telecom en IT-branche uitblinken op marketing- en communicatievlak. Dit doen ze met een persoonlijke, praktische benadering en sterke, aantrekkelijke content. Dit varieert van blogs tot whitepapers, van social media posts tot longreads en van video’s tot retailactivaties en sales incentives voor winkelpersoneel.

Vanuit het kantoor in hartje ‘s-Hertogenbosch maak je samen met een team van zes enthousiaste collega’s dagelijks de vertaling van klantvraag naar klantbeleving. Dit doe je met de inzet van communicatiemiddelen als web, e-mail, print, social media en video. Als marketingspecialist en door jarenlange expertise in B2B telecom en IT, hebben we aan een half woord genoeg om onze klanten te blijven verrassen met onderscheidende contentcampagnes en toffe activaties.

 

Wat ga je doen bij MarketingXS?

Als Contentspecialist/Copywriter ben jij verantwoordelijk voor het (mede) bedenken en uitvoeren van zowel de inhoudelijke boodschap van de content als ook de tekstuele uitwerking ervan. Zodra er woorden aan te pas komen, ben jij dé persoon die ideeën weet om te zetten in teksten die aanslaan. Denk hierbij aan blogposts, whitepapers, interviews, shortcopy voor infographics, posters, e-mailings, websiteteksten, videoscripts en meer. Uiteraard sluit alles perfect aan bij het medium, de doelgroep en het communicatiedoel. Daarnaast begrijp je ook het bredere speelveld van marketingcommunicatie; je kent het belang van goede content en copy. Ook is er ruimte om campagnes te bedenken en te coördineren.

 

Jouw werkdag als Contentspecialist/Copywriter

Onder het genot van een bak koffie of thee neem je deel aan de dagstart met het team. Daarna heb je een call met een klant om de nieuwe contentplanning door te spreken. Hierbij is jouw creatieve input meer dan welkom! Je werkt vervolgens een blogpost uit met tips om slimmer thuis te werken en gaat daarna aan de slag met de shortcopy voor een nieuwe Samsung-campagne. Je plaatst quizvragen over de nieuwe Galaxy S22 op hun studieplatform zodat IT-resellers weten wat de meerwaarde van dit nieuwe product is en klanten goed kunnen informeren. Tenslotte eindigt jouw werkdag met het schrijven van copy voor een nieuwsbrief, die je meteen in Mailchimp verwerkt.

 

Wat bieden wij jou?

 • Salaris tussen €2.750 en €3.750 bruto o.b.v. 40 uur, afhankelijk van je ervaring.
 • Een toffe functie van 24-40 uur (in overleg).
 • 25 vrije dagen per jaar (o.b.v. 40 uur).
 • Mogelijkheid om deels vanuit huis te werken.
 • Ruimte voor eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Je bouwt mee aan de verdere groei van MarketingXS en er is ruimte en aandacht voor jouw ambities.
 • Werken aan mooie opdrachten voor aansprekende en grote klanten, waarin je ook veel eigen verantwoordelijkheid krijgt.
 • Een inspirerende werkomgeving in hartje centrum ‘s-Hertogenbosch.
 • Last but not least: een gezellig, jong en informeel team dat hard werkt voor de klant maar waar ook veel waarde gehecht wordt aan een goede werk-privé balans.

 

Wie ben jij?

Je bent een creatieve contentspecialist met een vlotte pen. Alles wat je schrijft, heb je goed doordacht. Het zijn niet zomaar woorden die je op papier zet, ze zijn bewust gekozen. Zo bereik je met jouw teksten de juiste doelen. Je werkt gestructureerd, toont initiatief en betrokkenheid en weet van aanpakken. Bij content en copy gaat het om de details, dus je legt de lat dan ook hoog zonder te verdwalen. Verder voel je je verantwoordelijk en betrokken bij je eigen werk én dat van je collega’s. Samen gaan jullie voor het beste eindresultaat.

Daarnaast:

 • heb je minimaal hbo-werk- en denkniveau;
 • beschik je over relevante werkervaring binnen een marketingfunctie waarbij je duidelijk ervaring hebt opgedaan met copywriting voor diverse contenttypes;
 • beheers je uitstekend de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • snap je als tech-savvy de wereld van technologie;
 • is ervaring in de IT, telecom of een digital branche niet vereist, maar enige affiniteit hiermee is wel handig.

 

Waar ga je werken?

MarketingXS is een marketingbureau in Den Bosch. We zorgen ervoor dat bedrijven in de IT en telecomsector hun doelen bereiken door hun marketingcommunicatie en campagnes uit handen te nemen. De werkwijze is betrokken, snel, pragmatisch, probleemoplossend, creatief en flexibel. Nieuwsgierig? Maak hier alvast kennis met je nieuwe collega’s.

 

Wil jij bij MarketingXS aan de slag? Leuk, we zijn benieuwd wie jij bent.

Solliciteer door jouw cv en motivatie te versturen naar gabie@steamz.nl. Heb je voorbeelden van geschreven content? Stuur deze gerust mee voor een completer beeld.

Heb je nog vragen over de vacature of organisatie? Stel ze gerust aan Gabie van Heuven van Steamz via 06 4225 4862 of gabie@steamz.nl.

Steamz ondersteunt MarketingXS bij het wervings- en selectietraject. Bij een passende sollicitatie maak je in eerste instantie kennis met Gabie via een video-call. Vervolgens zijn er twee gesprekken op locatie bij MarketingXS. Een geschikte kandidaat komt direct in dienst bij MarketingXS.


< Terug naar vacature overzicht