MENU
Youri Jozee

Auteur
Youri Jozee

- Blog

Zo leven jij en je klant nog lang en gelukkig

Een tijdje geleden zag ik de live action remake van de Disney-animatieklassieker Aladdin. Een spectaculaire film vol actie en avontuur én met een les die ook in je klantcommunicatie belangrijk is: wees jezelf, daarmee kom je het verst.

Het verhaal van het beroemde Arabische sprookje zal eenieder bekend zijn: de arme straatjongen Aladdin wordt verliefd op de dochter van de Sultan; de beeldschone prinses Jasmine. Maar ja, zo iemand als hij maakt toch geen enkele kans bij iemand van koninklijke komaf? De zaken veranderen echter als Aladdin in aanraking komt met een magische lamp, met daarin een geest die hem drie wensen schenkt.   

Een knip met de vingers later zien we onze jonge held als zogenaamd rijke prins in een protserige optocht, overtuigd dat hij met theater het hart van de prinses kan winnen. Maar wat blijkt? De prinses zit helemaal niet te wachten op al dat neppe uiterlijke vertoon en al die gebakken lucht. Integriteit is wat telt, geen loze verhalen over luchtkastelen en rozentuinen. Lang verhaal kort: pas nadat Aladdin zichzelf durft te zijn, valt de prinses voor hem. En ze leefden nog lang en gelukkig.

Wat de film ons leert: hetzelfde geldt voor de communicatie met je klant. Doe je niet anders voor dan je bent. Vertel het eerlijke verhaal en werk puur vanuit je eigen kracht. Maak geen beloftes die je niet of slechts gedeeltelijk waar kunt maken. Daarmee creëer je de juiste verwachting en versterk je je klantvertrouwen. Het zijn de basisbeginselen voor een langdurige zakelijke relatie.

Kun je echter wel wat hulp gebruiken bij het overbrengen van je verhaal? Dan staan wij voor je klaar met scherpe content en strategisch communicatieadvies op maat. Wij helpen je met het vangen van je boodschap in een vorm die bij je doelstellingen past en op effectieve wijze je doelgroep aanspreekt. Wil je daar nou meer over weten? We komen graag bij je langs met een heerlijke verse Bossche bol.

Met vriendelijke groet,

Youri Jozee

Youri Jozee

Auteur
Youri Jozee