MENU
Youri Jozee

Auteur
Youri Jozee

- Nieuws

Zo kom je tot een optimale inrichting van je thuiskantoor

Thuiswerken wordt inmiddels breed omarmd door het Nederlandse bedrijfsleven. Logisch, want deze manier van werken biedt veel voordeel, zoals een betere werk-privébalans. Dat draagt weer bij aan een hogere productiviteit. Om optimaal thuis te kunnen werken is een goed ingericht thuiskantoor belangrijk. Een aantal zaken om in het achterhoofd te houden.

De juiste hard- en software
Je wilt thuis natuurlijk net zo productief kunnen werken als op kantoor. Dat bereik je door te werken met de juiste hard- en software. Denk aan een laptop en smartphone die passen bij je taken, evenals apps waarmee je je werkzaamheden concreet vorm kunt geven. Zo kun je optimaal aan de slag.

Snelle en stabiele verbindingen
Vanzelfsprekend wil je thuis ook gewoon bij al je zakelijke bestanden. Stabiele verbindingen zijn daarbij erg belangrijk. Denk daarbij aan een goede internetverbinding en koppeling met het bedrijfsnetwerk. Een belangrijke voorwaarde om productief te kunnen werken.

Kies voor een ergonomische inrichting

Ook thuis wil je een gezonde werkhouding aannemen. Een oncomfortabele stoel of slecht afgesteld bureau kunnen al snel leiden tot pijnlijke nek- en rugklachten. Voorkom dit, en zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt om op een arbotechnisch verantwoorde manier te kunnen werken. Zo houd je het een stuk langer vol.

Werk in een rustige en schone omgeving

Je omgeving bepaalt voor een groot deel je productiviteit. Naast een opgeruimde omgeving zijn ook de kleuren van je omgeving belangrijk. Uit onderzoek van onder andere de Universiteit van Hawaii blijkt dat kleuren een belangrijke rol spelen met het oog op je productiviteit. Lichte kleuren zoals lichtgroen en pasteltinten versterken bijvoorbeeld je concentratie. Te donkere tinten oranje, geel en rood kunnen echter zorgen voor stress. Indien mogelijk is het verstandig hierop te letten.

Zorg voor genoeg lichtinval

Een donkere werkomgeving kan vermoeiend zijn voor de ogen en maakt je slaperig. Zorg daarom voor voldoende lichtinval. Werk je in je woonkamer en zit je niet te wachten op voorbijgangers die naar binnen kijken, kies dan eventueel voor lamellen. Deze kun je zo instellen dat je toch voldoende licht hebt en ondertussen voldoende privacy geniet.

Dit artikel is eerder gepubliceerd op Telecomcontent.nl, onze contentdatabase met dagelijkse IT- en telecomnieuws.

Youri Jozee

Auteur
Youri Jozee