MENU
Youri Jozee

Auteur
Youri Jozee

- Nieuws

Vijf praktische gebruikerstips voor de smartphone

De smartphone is voor velen het belangrijkste device in het dagelijks leven. Dat is ook niet zo gek; hij maakt ons continu bereikbaar en biedt toegang tot alle informatie die we maar willen. Het is dan ook belangrijk dat je smartphone in topconditie blijft. Met deze tips zorg je ervoor dat je zorgeloos van je smartphone gebruik kan blijven maken. 

Pas mobile device management toe 
Mobile device management-oplossingen beschermen je toestel, apps en data tegen online dreigingen. Denk aan malware, hacks, ransomware en andere risico’s. De functionaliteit van je toestel en de veiligheid van je data blijven zo gewaarborgd. 

Gebruik een case 

Veel smartphones zijn tegenwoordig gemaakt uit relatief tere en gladde materialen, zoals glas en aluminium. De kans dat je hem eens uit je handen laat glippen is daardoor niet ondenkbaar. Dat kan algauw leiden tot barsten in de behuizing en het display. Het is daarom zeer aan te raden een beschermende case te gebruiken. Daarmee is je smartphone goed bestand tegen valpartijen en blijft hij functioneel. 

Pas op met hitte en kou 
Smartphones kunnen in de regel niet goed tegen hitte en kou. Wanneer ze vol in de zon liggen kunnen ze trager worden en de batterij kan opzwellen. Ook vrieskou is niet bevorderlijk voor de werking van het device. Zorg er dus voor dat je toestel niet onnodig te maken krijgt met extreme weersomstandigheden. 

Gebruik cloud-back-up 
De meeste toestellen hebben een automatische back-upfunctie aan boord, zoals Samsung Cloud en iCloud. Je hebt hier wel een account voor nodig en je moet de functie eerst inschakelen. Als je dat hebt gedaan wordt er periodiek een back-up gemaakt van je contacten, apps, foto’s en andere data. Zo blijf je de beschikking houden over deze informatie. 

Weet wat je moet doen bij waterschade 
Je smartphone in de wc of in de gootsteen laten vallen is een horrorscenario dat menig smartphonebezitter bekend zal voorkomen. Water in je smartphone kan zorgen voor corrosie. Dat kan flinke interne schade opleveren en je smartphone onbruikbaar maken. Is je telefoon in het water gevallen, maak hem dan direct droog en schakel hem uit. Daarmee voorkom je kortsluiting. Door je smartphone een paar dagen in een bak droge rijst te leggen absorbeer je het water, hoewel succes zeker niet gegarandeerd is. Er zijn tegenwoordig speciale phone drying kits beschikbaar die betere resultaten opleveren.

Dit artikel is eerder gepubliceerd op Telecomcontent.nl, onze contentdatabase met dagelijkse IT- en telecom-updates.

Youri Jozee

Auteur
Youri Jozee