MENU
Youri Jozee

Auteur
Youri Jozee

- Nieuws

Hoe de moderne werkplek bijdraagt aan het succes van morgen

Tijden veranderen, en daarmee de werkplek. Vaste pc´s maken plaats voor laptops, softwarelicenties voor app-alternatieven en vaste bureautelefoons voor smartphones. De rode draad hierin: mobiliteit. Dat is niet voor niets. Mobiliteit en moderne technologie zijn belangrijke voorwaarden voor zakelijk succes op de lange termijn.

Het belang van de tevreden medewerker 
Medewerkers die mobiel kunnen werken ervaren een betere werk-privébalans. Dat blijkt uit onderzoeken door onder andere Samsung en het CBS. Zij hoeven bijvoorbeeld niet meer in de file te staan. Ook kunnen zij hun werktijden zelf indelen. Werk en privé lopen daardoor meer in elkaar over. Die vrijheid en zelfstandigheid draagt flink bij aan de medewerkerstevredenheid. En hoe tevredener de medewerker, hoe hoger de productiviteit. Mobiel werken is dan ook goed voor zowel de medewerker als de organisatie. 

De opkomst van de millennial 
Er is nog een andere reden om over te stappen op de moderne werkplek. De millennial maakt steeds vaker deel uit van de beroepsbevolking. Deze medewerkers beschouwen mobiele technologie als een vanzelfsprekendheid. Ze zijn er mee opgegroeid, en verwachten dit terug te zien op de werkvloer. Deze affiniteit is bovendien zakelijk erg waardevol in een steeds digitalere wereld; millennials zien sneller de meerwaarde van nieuwe technologie, en leren dit sneller te gebruiken dan medewerkers uit eerdere generaties. De organisatie die hier op inspeelt kan het talent van deze medewerkers.

Dit artikel is eerder gepubliceerd op Telecomcontent.nl, onze contentdatabase met dagelijkse IT- en telecom-updates. 

Youri Jozee

Auteur
Youri Jozee