MENU
Youri Jozee

Auteur
Youri Jozee

- Nieuws

Handige tips voor optimaal werken in de zon

Het is natuurlijk zonde om met mooi zomerweer de hele dag op kantoor te zitten. Met een mobiele werkplek hoeft dat ook helemaal niet. Het nuttige met het aangename verenigen wordt daardoor een stuk eenvoudiger. Met deze vijf tips houd je het hoofd koel tijdens mobiel werken in de zomerperiode. 

Gebruik een powerbank 

Mobiel werken op een terras, strand of in een park is helemaal geen straf. Een nadeel is echter wel dat er niet altijd een stroomvoorziening in de buurt is. Een powerbank biedt dan uitkomt. Naast powerbanks voor je smartphone zijn er ook krachtigere varianten voor je laptop. Zo kun je makkelijk een dag door blijven werken zonder dat je de schaduw weer op dient te zoeken. 

Gebruik devices met een mat scherm 

Laptops van smartphones en laptops kunnen algauw spiegelen in de zon. Dat komt de afleesbaarheid niet ten goede. Een mat scherm biedt uitkomst. Hiermee kun je ook in de zon het scherm prima benutten. Zoek je een smartphone met een display dat in alle omstandigheden goed afleesbaar is? Kijk dan eens naar de Samsung Galaxy S-lijn met Super AMOLED-displays. 

Houd je devices koel 

Je devices vol in de zon leggen heeft een slechte invloed op de functionaliteit. Toestellen kunnen hierdoor snel oververhit raken. Leg ze daarom zoveel mogelijk in de schaduw. Gebruik aanvullend een laptopkoeler die je onder je laptop kunt plaatsen. Zo kun je optimaal gebruik blijven maken van je mobiele devices. 

Las extra pauzes in 
De hele dag in de zon en warmte zitten kan een flinke fysieke belasting opleveren, boven op je mentale inspanning. Juist in die energievretende omstandigheden is het goed wat meer korte pauzes te nemen. Op die manier raak je zelf niet oververhit en behoud je je focus. 

Let op je vochtinname 

Een inkoppertje wellicht, maar toch het vermelden waard. Ruil de koffie eens wat vaker in voor een koel glas water. Koffie onttrekt vocht aan je lichaam, wat bij hoge temperaturen niet wenselijk is. Drink daarom voldoende water, zodat je vochtgehalte op peil blijft. Goed voor je gezondheid én productiviteit.

Dit artikel is eerder gepubliceerd op Telecomcontent.nl, onze contentdatabase met dagelijkse IT- en telecomnieuws.

Youri Jozee

Auteur
Youri Jozee