MENU
Youri Jozee

Auteur
Youri Jozee

- Nieuws

Deze duurzame kantoortips laten je besparen

Duurzaamheid krijgt ook zakelijk steeds meer aandacht. Dat is niet onterecht; duurzaamheid is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook leiden tot besparingen. En dat kan op meer manieren dan je misschien zou denken. Met deze tips richt je je kantoor een stuk duurzamer in én bespaar je tegelijkertijd op je operationele kosten. 

Grip op je papierverbruik met managed printing 
Papierverspilling levert een grote milieubelasting op. Printafdrukken die niet worden opgehaald, scans die niet worden opgehaald en een veel te ruime papierinkoop zijn een enorme verspilling van natuurlijke hulpbonnen. Door gebruik te maken van Managed Print-dienstverlening kun je dit tegengaan. Dit is een vorm van as-a-service waarbij je je printomgeving uitbesteedt. Je printomgeving wordt daarbij een stuk efficiënter ingericht; je printverbruik wordt beter afgestemd op, en beweegt mee met, je behoefte. Door deze betere balans bespaar je direct flink op je inkoop. Bovendien wordt het eenvoudiger om printopdrachten te voorzien van een extra toegangscontrole, zoals wachtwoorden. Dat zorgt ervoor dat prints alleen worden afgedrukt als dat ook echt nodig is en verspilling al voor een groot deel wordt teruggedrongen. 

Kies voor flexplekken 
Mobiel werken is tegenwoordig gemeengoed onder veel Nederlandse bedrijven. Vaste werkplekken worden hierbij ingeruild voor mobiele alternatieven. Laptops, smartphones, apps en de cloud maken het mogelijk altijd en overal net zo productief te zijn. Mobiel werken vermindert de noodzaak naar kantoor te komen, waardoor fileleed en reistijden aanzienlijk worden verminderd. Dat is natuurlijk goed voor het milieu. Ook hebben organisaties minder te maken met reiskosten en zaken als energieverbruik en verlichting. Door de werkplek as-a-service af te nemen wordt het makkelijker oude apparatuur milieuvriendelijk af te voeren en te verwerken. In veel gevallen ontvang je daar ook nog eens restwaarde voor. 

Maak gebruik van bewegingssensoren 

Door je verlichting en verwarming efficiënter in te regelen voorkom je verspilling, ontzie je het milieu en bespaar je op je operationele kosten. Dat kun je doen door gebruik te maken van bewegingssensoren, bijvoorbeeld als onderdeel van je Internet of Things-netwerk. Deze sensoren registreren de bezetting op kantoor en passen daar de verlichting en verwarming op aan. Zo kan de verlichting in sommige ruimtes worden uitgeschakeld wanneer niemand aanwezig is. Een heel eenvoudige manier om je kantoor een stuk duurzamer en kostenefficiënter in te richten.

Dit artikel is eerder gepubliceerd op Telecomcontent.nl, onze contentdatabase met dagelijkse IT- en telecom-updates.

Youri Jozee

Auteur
Youri Jozee