MENU
Youri Jozee

Auteur
Youri Jozee

- Blog

De plaat blijft hangen

Branding, identiteit, zichtbaarheid, onderscheidend zijn. Flitsende buzzwords die door veel designers te pas en te onpas gebruikt worden. Het zijn ook begrippen die waardeloos zijn zonder de juiste invulling. Want wat is dat precies, goede branding? Hoe creëer je concreet een optimale wisselwerking tussen beeld en boodschap? En hoe zorg je er nou voor dat je aan het einde van de dag nog steeds zichtbaar bent onder je klanten?

Een plaat die blijft hangen. Als muziekliefhebber vind ik deze term erg toepasselijk voor mijn werk als grafisch designer. De taalliefhebber denkt aan herhaling bij deze term. In een grafische context kunnen we de uitdrukking koppelen aan visuele indrukken en herkenning. En dat is in feite waar het om gaat; herhaling, herkenning en het wekken van de juiste indruk. Graag deel ik mijn visie over deze zaken met je.

Wees herkenbaar
Onderscheidend vermogen is een belangrijke voorwaarde voor succes. Dat geldt niet alleen voor je dienstverlening, maar ook voor je communicatie. Beeld bepaalt immers voor een groot deel je zakelijke identiteit, en de kracht van je boodschap. Wie herinnert zich de grijze muis aan het einde van de dag? Breng daarom herkenbaarheid aan in je communicatie. Kies een kleur en stijl die past bij wat je als organisatie wilt uitstralen. Voer het door in je logo, huisstijl, digitale uitingen en print. Zo bouw je aan een eigen sterk visueel profiel.

De kracht van herhaling
Oké, je visuele identiteit heb je nu gekaderd. Een mooie eerste stap om de aandacht van (potentiële) klanten te trekken. Nu is het de kunst om die aandacht vast te houden. Dat bereik je onder andere door deze visuele onderdelen doorlopend terug te laten komen in je communicatie. Wees uniform en consequent. Dit leidt tot herkenning en houdt je effectief onder de aandacht. Dát is de kracht van herhaling.

De juiste indruk
Door bovenstaande in ogenschouw te nemen voeg je snel waarde toe aan je visuele communicatie. Natuurlijk is het niet altijd even makkelijk om de juiste grafische insteek te kiezen. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Vanzelfsprekend help ik je graag met al je grafische vraagstukken. Samen kijken we hoe we de plaat zo lang mogelijk kunnen laten blijven hangen.

Met vriendelijke groet,

Mark de Kok

Youri Jozee

Auteur
Youri Jozee