Werk-privébalans nog vaak niet in evenwicht

werkprive balansIedereen kijkt uit naar zijn vakantie. Het werk staat even op de tweede plaats en we hebben eindelijk tijd voor andere dingen. Toch zijn er altijd workaholics die het werk niet naast zich neer kunnen leggen. Verrassend genoeg blijkt dit het geval bij een groot deel van de Nederlanders. Zij hebben nog niet de juiste balans gevonden.

Meerderheid neemt werk mee op vakantie
Technologiebedrijf Ricoh deed onderzoek naar de manier waarop Nederlandse kantoormedewerkers omgaan met het werk op vakantie. Hieruit blijkt dat meer dan de helft (56 procent) van hen zijn werk meeneemt op vakantie. De meerderheid blijft bereikbaar voor collega’s (70 procent) en ruim een kwart neemt zelfs zijn laptop mee (27 procent). Dat deze cijfers zo hoog zijn heeft mede te maken met de toegenomen flexibiliteit van medewerkers. Steeds meer bedrijven stimuleren medewerkers om mobiel te werken en geven ze laptops en smartphones. Op deze manier kunnen ze overal – en dus ook op vakantie – makkelijker werken.

Flexibel werken niet vanzelfsprekend
Slechts 20 procent van de respondenten geeft aan door de werkgever gestimuleerd te worden om flexibel te werken. Medewerkers vinden het fijn als er duidelijkheid is omtrent de regels. Dit is echter maar in 11 procent van de organisaties het geval. Een groot deel van de medewerkers (41 procent) geeft aan dat de juiste tools en technologieën om op een nieuwe manier te werken wel aanwezig zijn. Als ze niet flexibel werken komt dat vooral doordat het niet is toegestaan (44 procent). Ruim een kwart van hen (28 procent) is bang de indruk te wekken de kantjes er vanaf te lopen als zij bijvoorbeeld een dagdeel thuiswerken.

Nog op zoek naar de juiste balans
Het is duidelijk dat de juiste balans tussen werk en privé in veel bedrijven nog niet gevonden is. Alhoewel de meerderheid van de medewerkers werk meeneemt op vakantie durven zij nog geen privégesprek te voeren onder werktijd (27 procent). Dit lijkt tegenstrijdig. Een groot deel voelt zich ook nog onzeker om later te beginnen of vroeger weg te gaan (37 procent). Dit kan in veel gevallen wel bijdragen aan de productiviteit van medewerkers. Files kunnen hierdoor bijvoorbeeld ontweken worden. Flexibel werken kan ook bijdragen aan gezondere medewerkers en minder ziekteverzuim, door bijvoorbeeld overdag te sporten en ’s avonds wat extra te werken.

Concrete richtlijnen bieden uitkomst
Om flexibel werken in te voeren zoals het bedoeld is – een betere werk-privébalans – is meer nodig dan het verschaffen van laptops en smartphones. Een duidelijk beleid zorgt ervoor dat medewerkers meer gemotiveerd worden flexibel te werken. Door concrete voorbeelden te benoemen en het onderwerp bespreekbaar te maken bij medewerkers ontstaat die betere werk-privébalans. Hierdoor profiteert uiteindelijk zowel werkgever als medewerker. Als een medewerker privé beter in zijn vel zit, vertaalt dit zich ook in een hogere productiviteit en meer tevredenheid.

Dit artikel komt uit Telecomcontent.nl, dé database met kwalitatieve content voor telecom & IT. Houd klanten en relaties op de hoogte en bouw autoriteit op binnen uw vakgebied.