Vijf handige apps voor op vakantie

Het vakantieseizoen is in volle gang. Een mooi moment om het even wat rustiger aan te doen. Natuurlijk laat je je laptop het liefst zoveel mogelijk in je caravan liggen. Toch ontkom je er soms niet aan om zakelijk een oogje in het zeil te houden. Er zijn heel wat apps die je hierin ondersteunen. En dankzij de afschaffing van de roamingkosten in juni hoef je je geen zorgen meer te maken over vervelende financiële verrassingen achteraf. Met deze apps ga je zorgeloos je vakantie in.


Office 365 

Office 365 is de cloudversie van het vertrouwde Microsoft Office-pakket. Hiermee heb je altijd en overal toegang tot je zakelijke bestanden. Je kunt deze via een app openen, bewerken en delen met collega’s. Gewoon vanaf je smartphone, tablet of laptop. Handig voor als je op vakantie een goede zakelijke ingeving hebt, of als er even snel een beslissing moet worden genomen.

Skype for Business 
Met Skype for Business beschik je over een complete zakelijke communicatieoplossing voor je mobiele device. Hiermee kun je (video)bellen via internet, chatten, e-mailen en bestanden delen. Bijzonder bruikbaar als je bijvoorbeeld even snel iets face-to-face wilt bespreken met je collega’s op kantoor of een klant.

Feedly 
Met Feedly breng je alle nieuwsbronnen die je interessant vindt samen in een overzicht. Feedly werkt op basis van zogenaamde newsfeeds, die je kunt onderverdelen in categorieën. Denk bijvoorbeeld aan een categorie genaamd ‘telecom’, ‘IT algemeen’ of ‘Samsung-nieuws.’ Zo blijf je ook op vakantie op de hoogte van relevant nieuws uit jouw vakgebied.

Wiffinity 
Roamingkosten zijn misschien wel verleden tijd, maar internetten in het buitenland gaat nog steeds ten koste van je mobiele bundel. Gratis wifi is dan wel zo fijn. Deze app toont je voortdurend alle gratis wifi-hotspots in de buurt. Om dataveiligheid te waarborgen toont de app alleen beveiligde hotspots. De passwords zijn verkrijgbaar via de Wiffinity-community.

AroundMe 
Het kan een flinke uitdaging zijn om bepaalde locaties te zoeken in het buitenland. Met deze applicatie komt daar een einde aan. Op basis van gps toont AroundMe alle locaties in de buurt. Zo vindt je niet alleen de dichtstbijzijnde croissanterie, maar ook ziekenhuizen, banken, taxistandplaatsen en hotels.

Dit artikel komt uit Telecomcontent.nl, dé database met kwalitatieve content voor telecom & IT. Houd klanten en relaties op de hoogte en bouw autoriteit op binnen je vakgebied.