Verrassend veel bedrijven kiezen voor Windows-smartphones

Microsoft doet het met zijn smartphones boven verwachting goed in de zakelijke markt. Net als in de consumentenmarkt zwaaien Samsung en Apple hier weliswaar nog altijd de scepter. Zo blijkt uit een marktaandeelanalyse van Computer Profile. Apple is de sterkste in de sectoren overheid, groothandel en detailhandel, service en industrie. Samsung is erg sterk in de bouw- en transportsector. Verrassend is het grote marktaandeel van Microsoft. De Windows Phone heeft in bijna alle sectoren een marktaandeel boven de 15 procent.

man_windows_phoneZakelijke voordelen Windows-smartphones
Zakelijke gebruikers kunnen via een Microsoft Lumia-toestel overal aan de slag. Ze hebben als het ware hun kantoor ‘on the go’ en kunnen, waar ze ook zijn, volledig gebruikmaken van de vertrouwde Microsoft-diensten, zoals de ingebouwde Outlook- en Office-applicaties. Word-, Excel- en PowerPoint-documenten kunnen geopend, bewerkt en gedeeld worden, ongeacht de locatie. Dit maakt de Lumia-smartphones zakelijk een meer dan logische keuze. Daarnaast zijn Windows-smartphones in verschillende formaten en segmenten beschikbaar. Zelfs met de laagst geprijsde smartphones profiteren gebruikers van alle essentiële productiviteitsvoordelen.

Met de komst van Windows 10, ook de mobiele variant, is de keuze voor Windows als mobiel besturingssysteem nog logischer. Integratie met alle platformen (laptop, pc, mobiel) is naar een hoger niveau getrokken. Microsoft belooft eenzelfde, universele ervaring als het gaat om alle Windows 10-devices. De onlangs aangekondigde Lumia 950 en Lumia 950 XL zijn Microsofts eerste smartphones die standaard met Windows 10 worden uitgeleverd. In december dit jaar zal naar verwachting een groot gedeelte van het bestaande Windows Phone-portfolio geüpdatet worden naar Windows 10.

Productiviteit herontdekt met Windows Continuum
Nieuw binnen Windows 10 is het gebruik van Continuum. Continuum is de mogelijkheid om de interface aan te passen aan de hand van het apparaat dat gebruikt wordt. Als er bijvoorbeeld een toetsenbord op de Surface 3-tablet aangesloten wordt, schakelt automatisch de voor de desktop geoptimaliseerde versie van Windows 10 aan. Wordt het toetsenbord losgekoppeld, dan wisselt Windows naar een versie die ontwikkeld is voor touch.

Deze Continuum-functionaliteit biedt meer. Zo is het ook mogelijk om een Lumia-smartphone te koppelen met een scherm en toetsenbord, zodat de smartphone als laptop fungeert. Dit biedt vanzelfsprekend ongekende mogelijkheden voor productiever werken met Windows 10-tablets en -smartphones.

Dit artikel komt uit Telecomcontent.nl, dé database met kwalitatieve content voor telecom & IT. Houd klanten en relaties op de hoogte en bouw autoriteit op binnen uw vakgebied.