De stand van zaken rondom smartphones in 2016

tn_947e896c10ce974d76093f0b51f96902lumia_950xl_02Anno 2016 worden er bijna alleen nog maar 4G-telefoons verkocht in West-Europa. En Android is nog altijd het populairste mobiele besturingssysteem. Dat concluderen analisten van IDC op basis van onderzoek naar de stand van zaken rondom mobiele telefonie.

Marktaandeel 4G-telefoons groeiende
Het wereldwijde marktaandeel 4G-telefoons lag vorig jaar nog op 88 procent. Voor dit jaar zal het marktaandeel met 6 procent stijgen tot 94 procent, aldus het onderzoeksbureau. Dit komt doordat er vanuit de markt enkel nog vraag lijkt te zijn naar 4G-telefoons. 3G-ondersteuning lijkt daarbij alleen nog maar bij de allergoedkoopste modellen voor te komen.

4G beantwoordt vraag naar snel internet

Sinds de introductie van 4G in 2011 is deze razendsnelle internetverbinding steeds populairder geworden op de smartphonemarkt. Doordat smartphones almaar veelzijdiger worden en daardoor voor steeds meer taken kunnen worden ingezet, groeit de vraag naar snel internet nog altijd. 4G biedt dan ook talloze voordelen ten opzichte van 3G. Met 4G profiteren gebruikers van een kortere call set-up-tijd, een verbeterde geluidskwaliteit en betere bereikbaarheid. De hoge stabiliteit van 4G zorgt er daarbij voor dat smartphonegebruikers probleemloos meerdere apps gelijktijdig kunnen laten draaien.

Android groeit ten koste van iOS
Android was ook dit jaar het populairste besturingssysteem. IDC verwacht dat Android deze titel ook in de nabije toekomst zal blijven vasthouden. Een van de oorzaken hiervan is dat Google zich steeds vaker op de hardwaremarkt begeeft. Google’s Pixel-smartphone- en -tabletlijn is daar een goed voorbeeld van. Deze groei gaat ten koste van Apple’s iPhone. Ondanks het succes van de iPhone 7 heeft Apple vooral in 2016 te kampen gehad met teruglopende verkopen. Verder had het bedrijf dit jaar veel last van stevige concurrentie van prijsvechters.

Dit artikel komt uit Telecomcontent.nl, dé database met kwalitatieve content voor telecom & IT. Houd klanten en relaties op de hoogte en bouw autoriteit op binnen uw vakgebied.