Nederland heeft op vier na snelste 4G-netwerk

Nederland behoort wereldwijd tot de landen met de snelste 4G-verbindingen en de hoogste 4G-dekking. Dat blijkt uit een onderzoek van OpenSignal, dat gespecialiseerd is in het meten van netwerkdekkingen. De toenemend digitalisering maakt van 4G een belangrijk onderdeel van het zakelijk leven. Deze supersnelle verbinding biedt dan ook een hoop zakelijk voordeel.

Nederland scoort hoog op 4G-gebied
Nederlandse gebruikers hebben een gemiddelde 4G-snelheid van 38,36 Mbps. Hiermee staat ons land wereldwijd op de vierde plek. Alleen Noorwegen, Hongarije, Zuid-Korea en Singapore hebben snellere verbindingen. Ook op het gebied van 4G-dekking scoort Nederland bijzonder goed. Zo hebben Nederlanders in 86 procent van de tijd beschikking over 4G-internet. Hiermee staat Nederland wereldwijd op de zesde plek. Overigens worden dekking, beschikbaarheid en snelheid wereldwijd steeds beter. Veel landen zijn hierdoor bezig met een inhaalslag.

Snelheid neemt wereldwijd toe
4G-netwerken nemen nog altijd in snelheid toe. Gebruikers zijn steeds vaker en langer online. Bovendien neemt het aantal mobiele devices per gebruiker toe, zowel zakelijk als privé. Ook de dataconsumptie stijgt nog altijd. Ook technologische ontwikkelingen als het Internet of Things is van invloed op deze netwerken. Hierdoor groeit de vraag naar snelle internetverbindingen. Dit heeft er inmiddels toe geleid dat de snelheid van 4G wereldwijd inmiddels dubbel zo hoog is als wifi.

4G biedt zakelijk voordeel

4G-internet is zakelijk niet meer weg te denken. De hoge uploadsnelheden en dekkingsgraad maken het mogelijk om altijd en over zware datatoepassingen te gebruiken. Denk aan cloudtoepassingen, of videovergaderen. Ook 4G-bellen wordt steeds populairder. Hiermee ervaren gebruikers een betere geluidskwaliteit en snellere call set-up tijd. Daarnaast kunnen gebruikers ook op drukke plekken, zoals conferenties en beurzen, blijven profiteren van een goede dekking. Bovendien wordt 4G vaak ingezet als back-up voor hun vaste internetverbinding. Bij storingen kan het 4G-netwerk kritische verbindingen overnemen en zo continuïteit waarborgen.

Dit artikel komt uit Telecomcontent.nl, dé database met kwalitatieve content voor telecom & IT. Houd klanten en relaties op de hoogte en bouw autoriteit op binnen je vakgebied.