LinkedIn wordt steeds meer social

LinkedIn-ComputerschermIn Nederland zijn meer dan drie miljoen gebruikers aangesloten op het zakelijke netwerk. Hiermee staan we als land in de top 10 van geregistreerde LinkedIn-gebruikers. Wereldwijd zijn er meer dan 200 miljoen gebruikers van dit populaire medium. Het belang en de noodzaak van een goed LinkedIn-profiel hoeft volgens mij geen verdere uitleg. Lees ’s wat tips online, bekijk een videotutorial of volg een korte workshop.

Maar wat moet je er nou mee?

Regelmatig krijg ik LinkedIn-verzoekjes of ik met iemand wil linken. Linken is een soorten van liken voor zakelijke contacten. Ik like jou, dus ik link met je. Vaak blijft het hier ook bij. Is dit herkenbaar? Dan doe je iets nog niet helemaal goed. LinkedIn is namelijk hard op weg om zich steeds meer als een social medium te ontwikkelen, waarbij er veel makkelijker en steeds vaker informatie wordt gedeeld, zoals op Twitter of Facebook.

Mensen uit je netwerk delen interessante berichten, stellen vragen of werken hun profiel bij. Dit zijn allemaal zaken die je in de news feed terugziet als je eenmaal op LinkedIn bent ingelogd. Zodoende blijf je op de hoogte van je relaties en wat er gebeurt op jouw vakgebied. Houd je timeline in de gaten en deel zelf ook interessante berichten! Het kan erg van pas komen als je de volgende keer iemand spreekt. Ook kun je makkelijk aangeven dat je een bericht interessant vindt (liken binnen LinkedIn), of op iemands nieuwe baan reageren. Hoe sympathiek is dat? Soms ben je het mailadres of het kaartje van je relatie kwijt. Via ‘Bericht verzenden’ heb je elkaar zo weer gevonden. Op die manier kun je met een (oude) relatie toch makkelijk contact onderhouden.

Het is bovendien mogelijk om een export te maken van al je LinkedIn-contacten, zodat je gelijk het e-mailadres daarvan hebt. Vaak zijn dat persoonlijke e-mailadressen die bovendien een stuk beter gelezen worden. Dat is uitermate handig om je adressenbestand te updaten voor nieuwsbrieven. Hiermee vergroot je dus op eenvoudige wijze je bestand met relevante contacten. Zo hebben wij ons adressenbestand voor deze mailing ook uitgebreid. Ik ben erg benieuwd welke reacties we hierop krijgen.

LinkedIn heeft vorig jaar Pulse gekocht, een erg aangename interface van news feeds. Pulse heeft al een grote update gehad, waarbij de app-naam is veranderd in LinkedIn Pulse. Met de vernieuwde app kun je voortaan inloggen met je LinkedIn-account, waardoor het nieuws kan worden afgestemd op basis van je contacten en professionele interesses van je LinkedIn-account. Hierdoor is het nog eenvoudiger geworden om op de smartphone, tablet of pc je zakelijke social world te managen. Het is minder druk qua berichten dan Twitter en Facebook, dus makkelijk bij te houden. Protip: installeer dus de LinkedIn-app, kijk er één keer per dag op en plaats zelf ook eens een bericht.

– Sander

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*