Gebruik hybride cloud neemt toe

Gebruik HybritSteeds meer bedrijven omarmen de hybride cloud. Meer dan 70 procent van de bedrijven maakt gebruik van de hybride cloud. Vooral private-cloudgebruik draagt bij aan die toename. Dat stellen onderzoekers in het RightScale 2016 State of the Cloud-rapport. Voor het onderzoek werden 1.060 ict-professionals in grote en kleine bedrijven in verschillende branches ondervraagd.

Meer virtuele machines in de cloud
Bedrijven brengen steeds vaker virtuele machines onder in de cloud. Meer dan een zesde van de grootzakelijke gebruikers geeft aan dat hun bedrijf 1.000 of meer virtuele machines in de public cloud heeft. Het aantal virtuele machines in de private cloud is nog sterker toegenomen en bedraagt nu 31 procent.

Cloudgebruik kan goedkoper
Lange tijd was beveiliging de belangrijkste reden om terughoudend te zijn met de cloud. Het wordt nog altijd veel wordt genoemd, maar komt dit jaar niet langer op de eerste plaats. Gebrek aan resources of expertise de grootste bottleneck als het om de cloud gaat: 32 procent geeft aan dat dit de belangrijkste uitdaging is. 29 procent noemt beveiliging als belangrijkste uitdaging. Op de derde plaats komt het beheer van de kosten (26 procent). Volgens RightScale zijn de kosten rond de cloud te beheersen door overbodige workloads weg te halen of door goedkopere cloudaanbieders in te schakelen. Volgens de onderzoekers liggen hier nog onbenutte kansen.

Beste van twee werelden
Het gebruik van de hybride cloud biedt organisaties de mogelijkheid een optimale mix samen te stellen van de bedrijfsprocessen die ze in de private of public cloud onderbrengen. Applicaties die altijd beschikbaar moeten zijn of die aan strenge regelgeving gebonden zijn, komen het meest in aanmerking voor de private cloud. De public cloud is zeer geschikt voor standaardapplicaties voor kantoorautomatisering, samenwerking en ontwikkel- en testomgevingen.

In de hybride cloud zijn applicaties gemakkelijk te verplaatsen. De infrastructuur-omgeving wordt als geheel beheerd. Daardoor krijgen bedrijven het beste van twee werelden, waarbij rekening kan worden gehouden met de specifieke wensen en eisen van de onderneming.

 

Dit artikel komt uit Telecomcontent.nl, dé database met kwalitatieve content voor telecom & IT. Houd klanten en relaties op de hoogte en bouw autoriteit op binnen uw vakgebied.