Gartner voorspelt ruim 1,1 miljard te verschepen Android-toestellen in 2014

AndroidDe wereldwijd gecombineerde verscheping van apparaten (pc’s, tablets en mobiele telefoons) bereikt naar verwachting een aantal van 2,5 miljard stuks in 2014. Hiermee neemt de totale hoeveelheid toe met ongeveer 7,6 procent ten opzichte van 2013. Wanneer wordt gekeken naar besturingssystemen, zal Google’s Android een aantal van een miljard toestellen in 2014 overstijgen. Zo blijkt uit analysegegevens van onderzoeksbureau Gartner.

Kansen voor mid-end toestellen
De markt voor mobiele telefoons blijft zich ontwikkelen. Mobiele telefoons zijn een musthave en hun aantal blijft toenemen, zij het in een minder snel tempo. De kansen binnen deze markt zullen meer liggen in het middensegment dan met high-end premium smartphones. Mobiele telefoons zullen naar verwachting het totale aantal verscheepte apparaten domineren, met een totaalaantal van 1,9 miljard. Ten opzichte van 2013 zou dit een toename met 5 procent zijn.

Toename tabletverkopen ten koste van pc’s
Tegelijkertijd zullen gebruikers steeds meer afstand nemen van de traditionele pc’s (laptops en desktops), doordat tablets en lichtere notebooks mobieler en flexibeler zijn en beter tegemoetkomen aan de almaar toenemende behoeften van de gebruikers. De afzetaantallen voor pc’s worden voor 2014 geschat op 278 miljoen stuks, wat een vermindering met 7 procent betekent ten opzichte van 2013. Onderzoek toont aan dat 8 procent van de pc-gebruikers de overstap naar een tablet overweegt, terwijl twee keer zoveel pc-gebruikers de overstap naar een ultrabook (lichte en dunne laptop) in overweging nemen.
De tabletmarkt maakt een explosieve groei door, met een verwachte stijging van 54 procent. Binnen de tabletmarkt zullen kleinere tablets het qua populariteit winnen van de grotere exemplaren, doordat deze mobieler en goedkoper in aanschaf zijn. Zo voorspelt Gartner.

Android meest dominante mobiel besturingssysteem
In de markt voor mobiele besturingssystemen blijft Android de nummer 1-keuze voor alle types mobiele apparaten. Gartner schat het aantal Android -gebruikers in 2014 op 1,1 miljard, een toename met 26 procent in vergelijking met 2013. Het bedrijf geeft aan dat de overmacht in kwantiteit niet direct iets zegt over de aanschafwaarde, omdat Android-gebruikers ook goedkopere toestellen kopen in vergelijking met Apple-gebruikers. In totaal zullen er in 2014 ongeveer 1,9 miljard toestellen draaien op Google’s Android, in tegenstelling tot 682 miljoen toestellen op iOS/Mac OS.

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*