Flexibel werken nog onvoldoende benut door medewerkers

Flexibel werken onvoldoende benutFlexibel werken wordt steeds vaker bij het Nederlandse bedrijfsleven ingezet. Toch worden de mogelijkheden hiervan nog onvoldoende benut, zo blijkt uit recent onderzoek van Ricoh. De oorzaak is dat medewerkers zich niet vrij voelen om tijd- en plaatsonafhankelijk te werken. Het ontbreken van een helder omschreven beleid omtrent flexibel werken speelt hier een belangrijke rol in. Slechts elf procent van de ondervraagden geeft aan dat er een duidelijk beleid is uitgewerkt.

Wel de middelen niet de cultuur
Medewerkers voelen zich om die reden niet vertrouwd om elders te werken. Zij geven aan dat de mogelijkheden er zijn, maar dat zij niet gestimuleerd worden. Slechts in 20 procent van de gevallen geven deelnemers aan dat de bedrijfscultuur gericht is op mobiel werken. Terwijl 40 procent aangeeft wel de juiste middelen tot zijn beschikking te hebben. Dat betekent dat er in de helft van de gevallen mobiel werken onvoldoende gestimuleerd wordt. Het kantoor wordt om die reden nog steeds gezien als de belangrijkste werkplek (49 procent). Medewerkers werken dan in de meeste gevallen thuis (58 procent) of bij de klant (19 procent).

Kantoor wordt ontmoetingsplek
Er valt dus nog veel te winnen voor bedrijven om de productiviteitsvoordelen optimaal te benutten. De verwachting is dat het werken op kantoor nog wel zal veranderen, mede gestimuleerd door de opkomst van slimme communicatietools als Unified Communications. Het traditionele kantoor wordt om die reden meer een ontmoetingsplek. Het werk zelf zal steeds meer vanuit thuis of bij de klant gebeuren. Het is daarom niet alleen belangrijk dat medewerkers over de juiste hardware beschikken, maar ook over de juiste software.

Stimulans en sturing
Mobiel werken betekent meer dan het beschikbaar stellen van mobiele hardware, er moet ook een bewustzijn bij medewerkers en cultuurverandering in de organisatie plaats vinden. Wanneer de middelen worden geboden in combinatie met de juiste stimulans en sturing vanuit het bedrijf zal dit vele voordelen opleveren. Een bedrijfscultuur die de nieuwe manier van werken stimuleert zal het maximale uit medewerkers halen. Ook blijven bedrijven hierdoor aantrekkelijk voor de nieuwe generatie medewerkers.
 

Dit artikel komt uit Telecomcontent.nl, dé database met kwalitatieve content voor telecom & IT. Houd klanten en relaties op de hoogte en bouw autoriteit op binnen uw vakgebied.