Eén op de drie Nederlandse bedrijven werkt in de cloud

Op het gebied van internetpenetratie (95 procent) en smartphonegebruik (81 procent) loopt Nederland al jaren voorop. De omarming van technologie reikt verder; ook als het gaat om de inzet van cloud computing scoort het Nederlandse bedrijfsleven bovengemiddeld hoog. Maar liefst 28 procent van de Nederlandse bedrijven gebruikt tegenwoordig clouddiensten en -applicaties.

Nederland vijfde van Europa qua cloudadoptie
28 procent van de bedrijven in Nederland werkt in de cloud, waarmee Nederland de vijfde plaats binnen Europa inneemt. Finland, Italië, Zweden en Denemarken nemen respectievelijk de eerste vier plaatsen voor hun rekening. Zo blijkt uit gegevens van Eurostat. Het gemiddelde percentage in Europa ligt op 19.

Waarom het Nederlandse bedrijfsleven kiest voor de cloud
Het werken in de cloud biedt vele voordelen, voor zowel de organisatie als de eindgebruiker. De vijf belangrijkste redenen voor het Nederlandse bedrijfsleven om te kiezen voor de cloud zijn:
– Flexibiliteit (altijd toegang via elk device)
– Productiviteit
– Schaalbaarheid
– Klanttevredenheid
– Veiligheid

Het is belangrijk dat medewerkers altijd en overal, via elk device, toegang hebben tot de informatie die zij nodig hebben voor hun werk. Ook zijn een hogere productiviteit en de mogelijkheid om snel op te schalen naar meer medewerkers belangrijke redenen om voor de cloud te kiezen.

De cloud leent zich voor vele toepassingen
Nu is bekend hoeveel bedrijven kiezen voor de cloud en waaróm ze dat doen. Maar wat voor activiteiten brengen zij onder in de cloud? Uit het onderzoek kwamen de volgende werkzaamheden als meest voorkomend naar voren:
– Databasehosting (64 procent)
– Opslag bestanden (63 procent)
– E-mail (55 procent)
– Boekhoudsoftware (52 procent)
– Office-software (40 procent)
– Crm (37 procent)
Veel bedrijven zetten de cloud strategisch in en zien het als belangrijke pijler om processen te veranderen en efficiënter in te richten.

Dit artikel komt uit Telecomcontent.nl, dé database met kwalitatieve content voor telecom & IT. Houd klanten en relaties op de hoogte en bouw autoriteit op binnen uw vakgebied.