Drie redenen om te kiezen voor de hybride cloud

Het onderbrengen van applicaties en data in de cloud gaat bij veel IT-managers niet volledig zonder zorgen. Alles in de publieke cloud zou te weinig controle opleveren, waar een volledig private cloud significant hogere (beheer)kosten met zich meebrengt.

Een hybride cloud-aanpak biedt in sommige gevallen uitkomst. De organisatie kan dan volledige controle houden over kritische data, terwijl de kosten- en schaalvoordelen van de publieke cloud worden benut.

Drie praktische cases volgens cloud-specialist Proact waarbij de hybride-cloud-organisaties uitkomst bieden:
1. Testen en ontwikkelen: Het ontwikkelen en testen van nieuwe applicaties vergt de juiste flexibiliteit en capaciteit. Tegelijkertijd mogen de huidige IT-infrastructuur en -processen hier niet onder lijden. Met een hybride cloud-oplossing is tijdelijk extra capaciteit in te zetten om nieuwe software en applicaties te testen.
2. Cloud-bursting: Met cloud-bursting kunnen onverwachte piekbelastingen van eigen datacenters opgevangen worden door tijdelijk gebruik te maken van publieke cloud-servers. Daarmee blijft continuïteit van kritieke processen gewaarborgd.
3. Disaster Recovery: In het geval van een ramp wordt vaak gebruikgemaakt van Disaster Recovery. Een kopie van de oorspronkelijke, werkende fysieke of virtuele server wordt in werking gesteld zodra de bestaande niet meer werkt. Een hybride cloud-oplossing werkt perfect voor Disaster Recovery, dat ook as a service (DraaS) kan worden afgenomen.

Bedrijven investeren flink in de cloud
Dit jaar besteden bedrijven ook weer meer van hun IT-budget aan de cloud. Zo stijgen de investeringen in de cloud met 26,4 procent, volgens onderzoeksbureau IDC. Vooral veiligheidsaspecten en het gebrek aan bandbreedte boezemen bedrijven nog steeds enige ‘cloud-angst’ in. Tegelijkertijd zijn er zowel voor veilig beheer in de cloud als het verhogen van de bandbreedte steeds meer mogelijkheden. Het inwinnen van de nodige informatie bij een gespecialiseerde IT-leverancier biedt organisaties uitkomst.

Dit artikel komt uit Telecomcontent.nl, dé database met kwalitatieve content voor telecom & IT. Houd klanten en relaties op de hoogte en bouw autoriteit op binnen uw vakgebied.