We need to stop interrupting what people are interested in and be what people are interested in

Craig Davis – Chief Creative Officer J. Walter Thompson

Contentmarketing

Contentmarketing draait om het begrijpen van de klantbehoeften en daarop met aantrekkelijke en relevante content in te spelen. Op die manier toont u aan dat u kennis van zaken heeft en specialist bent binnen uw vakgebied. Contentmarketing leent zich perfect voor het opbouwen van autoriteit en helpt bij het onderhouden van intensieve klantrelaties en langdurige aankooptrajecten.
Klanten zijn bereid meer te betalen voor een product dat hen via informerende content bereikt heeft[bron]. Het delen van relevante en aantrekkelijke content kan in vele vormen, afhankelijk van het doel: van nieuws- en blogartikelen, productreviews en whitepapers tot aan reference cases, video’s en animaties.

Contentkalender

Met contentmarketing biedt u klanten inhoudelijke en interessante content, waarmee u structureel onder de aandacht blijft. Waarover gaat de content, welk doel dient de content en via welke media wordt deze gecommuniceerd? Een contentkalender biedt uitkomst. Op deze manier heeft u overzicht over welke content in welke vorm en op welk moment wordt gecommuniceerd. Deze kalender is het uitgangspunt van alle communicatie.
Met een contentkalender wordt het veel eenvoudiger om onderling afspraken te maken, op gezette tijden te communiceren en deadlines te halen in plaats van te missen. Thematische inzet van diverse contentvormen zorgt voor een sterk verhaal doordat een eenduidige boodschap wordt verteld.

Contentmapping

‘Contentmapping’ is een term die we gebruiken voor een gestructureerde planning van communicatie-uitingen over een bepaald onderwerp. Een contentmap bevat alle communicatie-uitingen per medium en volledig uitgeschreven. U bent daarmee verzekerd van pakkende uitingen per medium met de juiste toonzetting en boodschap.
Twijfel niet langer over wat u wanneer moet delen. En of u iets met ‘d’ of ‘dt’ schrijft. Een contentmap is de meest concreet uitgewerkte vorm waarmee u volledig ontzorgd uw eigen communicatie verzorgt.

 

Onze services