BYOD laat medewerkers langer werken

BYOD_overwerkenEen medewerker die zijn privétechnologie (smartphone, tablet, laptop) voor het werk mag gebruiken, werkt gemiddeld twee uur per dag meer en stuurt ongeveer 20 e-mails meer. Zo blijkt uit onderzoek van BMC Software. Bring Your Own Device (BYOD) faciliteren levert organisaties daarmee een verhoogde productiviteit op, zonder grote investeringen.

BYOD boost productiviteit
Het voordeel van een eigen smartphone of tablet is dat medewerkers deze buiten werktijden ook gebruiken. Het is daarmee laagdrempeliger om even die e-mail te lezen en beantwoorden. Zo blijkt dat een op de drie medewerkers zijn e-mail leest voordat de officiële werkdag begonnen is, tussen 06:00 en 07:00 uur. Aan het eind van de lag leest ook een op de vier medewerkers zijn e-mail nog tussen 23:00 en 24:00 uur. Het is dan ook niet opmerkelijk dat driekwart van de IT-managers beweert dat BYOD de productiviteit van medewerkers verhoogt.

Ondersteuning nog niet overal op orde
Organisaties ondersteunen ook steeds vaker BYOD. De survey van BMC Software laat zien dat 95 procent van de respondenten aangeeft dat hun organisatie enige vorm van BYOD toestaat. De ondersteuning daarentegen is lang niet altijd op orde. Slechts 36 procent van de organisaties biedt volledige ondersteuning, zoals technische support en toegankelijkheid tot bedrijfsessentiële bestanden en programma’s.

BYOD security vraagt om nodige aandacht
Driekwart van de organisaties biedt geen scholing over BYOD. Medewerkers hebben een diverse kennis van gebruik en mogelijke gevolgen van hun handelen. 45 procent geeft ook aan dat er geen beleid is en ieder toestel wordt toegestaan. Het hanteren van een strikt BYOD-beleid en het scholen van medewerkers in de juiste omgang met BYOD is essentieel om veiligheid voor bedrijfsgegevens en de gebruikers te waarborgen.

Mobile Device Management (MDM)
Om ervoor te zorgen dat mobiele apparaten beter beheerd worden, en bedrijfsgegevens veilig blijven, kiezen steeds meer organisaties voor een MDM-oplossing. Hiermee kunnen risico’s worden ingedamd. Deze applicaties verminderen risico’s door data op afstand te herkennen en wissen op afstand mogelijk te maken. Daarnaast is het mogelijk wachtwoord- en versleutelingspolicies in te stellen. Het kiezen voor een MDM-oplossing is essentieel om BYOD mogelijk te maken en tegelijkertijd security policies op een geautomatiseerde manier te handhaven.

Dit artikel komt uit Telecomcontent.nl, dé database met kwalitatieve content voor telecom & IT. Houd klanten en relaties op de hoogte en bouw autoriteit op binnen uw vakgebied.