Als je doet wat je deed, krijg je minder dan je kreeg

Alsjeblijftdoen

Als je doet wat je deed, krijg je minder dan je kreeg
U kent de spreuk wellicht: ‘Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg’. Zakelijk gaat dit niet altijd meer op. Dan leidt stilstaan eerder tot achteruitgang. Dat geldt zeker binnen de snel veranderende telecom- en IT-sector. Dat stilstaan tot achteruitgang leidt geeft de noodzaak tot verandering aan. Mede gedreven door innovatie kunnen bedrijven sneller en efficiënter opereren door een verbeterde bereikbaarheid.

Een praktijkvoorbeeldje
In 2007 zag de eerste iPhone van Apple het licht. Begin 2014 heeft meer dan 70 procent van de Nederlanders een smartphone. Ook op het werk gebruiken we onze smartphones steeds intensiever en willen we de voordelen van mobiel werken ervaren. Informatie moet te allen tijde beschikbaar zijn, op momenten dat wij het willen en op een manier die wij wensen. Voor telecom- en IT-resellers zijn dit mooie kansen om hierop in te spelen met hardware en services.

De hedendaagse consument wordt overstroomd met informatie die 24/7 doorgaat. Dat vraagt om een andere, meer relevante benadering, met informatie waartoe men zich aangesproken voelt. Er zijn steeds betere tools voor beschikbaar die u hierbij kunnen helpen. Net als in de natuur is het niet de snelste, de sterkste of de slimste die overleeft, maar degene die zich het beste weet aan te passen aan de omstandigheden.

Leuk. En nu?
Zo zou je reactie kunnen zijn na het lezen van bovenstaande. En nu? Wel, het is essentieel om goed te kijken naar de huidige situatie en van daaruit een realistisch en concreet plan te ontwikkelen. Om een intelligente crossmediale campagne op te zetten zonder dat er een goede salesopvolging aan gegeven kan worden, heeft natuurlijk weinig zin. Daarom is het belangrijk om eerst te leren lopen, voordat we gaan rennen. Blijf je in ieder geval aanpassen aan de veranderende marktomstandigheden en doe anders dan je deed. Dan krijg je wellicht meer dan je kreeg.

 

Joep